5 Mei Viering Plein '40-'45


Op zondag 5 mei van 12:00 tot 18:00 vindt de 5 Mei Viering Plein ‘40-’45 plaats: een dag vol verbinding, verhalen en vermaak. Schuif aan bij de Vrijheidsmaaltijd samen met buurtgenoten en de burgemeester als ‘Familie Amsterdam’. Struin langs de Amsterdam BLEND Market en Kids’ Vrijmarkt kraampjes. Doe mee met activiteiten en geniet van live optredens van lokaal talent. Deze vrijheidsviering is een initiatief van buurtcoalitie Wij Zijn Plein ‘40-’45.

Toegang voor bezoekers is gratis. Wil je aanschuiven bij de Vrijheidsmaaltijd, een kraam op de markt of een workshop boeken? Meld je hier aan.

Vrijheidsmaaltijd 15:00-18:00

Resto van Harte serveert de Vrijheidsmaaltijd aan 200 buurtbewoners met gerechten aangeboden door ondernemers van de BIZ Vereniging Plein ‘40-’45, Slotermeerlaan & De Vlugtlaan en Winkeliersvereniging Plein ‘40-’45. Presentator Fadoua Alaoui host het programma met muzikale en interactieve optredens van talent uit Nieuw-West en West rondom de thema’s vrijheid en ‘Familie Amsterdam’. Burgemeester Halsema sluit aan als tafelgenoot en gesprekspartner. Deelname is gratis op basis van reservering.

Amsterdam BLEND Market & Kids’ Vrijmarkt 12:00-18:00

Dé markt voor en door Amsterdammers. Laat je verrassen door je stadsburen met hun kraampjes vol creaties, cadeaus, curiosa, lekkernijen en activiteiten. Iedereen kan zich aanmelden voor een kraam: bewoners, ondernemers en sociale initiatieven. Jongeren t/m 18 jaar kunnen gratis deelnemen aan de Kids’ Vrijmarkt om hun zelfgemaakte en tweedehands spulletjes aan te bieden. Boek hier je kraam of standplaats.

Kunsthek Meubelworkshops 12:00-18:00

Bewoners en sociale organisaties kunnen zich aanmelden om het ‘Let’s BLEND Kunsthek’ om te toveren tot upcycled meubels voor thuis, op de eigen locatie en op Plein ‘40-’45 als huiskamer van de wijk. Deze workshops van Moving Arts Project zijn gratis en duren ca 30 minuten.

Wij Zijn Plein ‘40-’45

Initiatiefnemer van de 5 Mei Viering is coalitie Wij zijn Plein ’40-’45: een partnerschap tussen bewoners, lokale ondernemers en Stadsdeel Nieuw-West. Zij zetten zich samen in voor Plein ’40-’45 met en voor de buurt.

#Zomer #LetsBLEND #AmsterdamBLENDMarket #Festival #Plein4045 #AmsterdamNieuwWest #Burgemeester #5MeiBevrijdingsdag #4MeiHerdenking

Featured Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.

© 2019 Stichting Amsterdam BLEND Events

KvK 65576438

  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • LinkedIn - Black Circle