top of page

NIEUW: PleinFestijn in Geuzenveld

NIEUW: PleinFestijn in Geuzenveld


Zaterdag 29 oktober van 11:00 - 19:00 uur vindt voor het eerst het PleinFestijn plaats op het Lambertus Zijlplein in Geuzenveld. Van 11:00 - 17:00 is er buurtmarkt met live muziek, food terras, workshops, sport- en spelactiviteiten voor alle leeftijden. Van 15:00 - 19:00 kunnen jongeren meedoen met het Panna Knock Out toernooi met demonstraties van tweevoudig wereldkampioen Easy Man. Toegang is gratis.

Highlights zijn te volgen via facebook en instagram.


Verkoop en vermaak voor iedereen

Bezoekers kunnen struinen tussen de kramen vol curiosa en creaties aangeboden door hun Amsterdamse buren. Verspreid over het plein zijn er activiteiten voor jong en oud met oa creatieve workshops, FunBikes, voorleeskraam, zweefmolen en schmink. Op het terras kun je van een hapje en drankje genieten terwijl je mee danst en -zingt met optredens van Bloomleela Bollywood Dance, Samira’s Blues, Alwin Poulina, Mad Teaparty Band en Motha Earth & Thunder featuring Marq Marquis. DJ Akif Andal verzorgt de achtergrond beats tijdens de laatste uren van de Panna Knock Out.

Wie een eigen verkoopkraam wilt of ruimte voor een activiteit kan zich hier aanmelden.


Panna Knock Out toernooi

Panna Knock Out is de artistieke vorm van straatvoetbal waarbij je al je skills en tricks uit de kast moet halen om je tegenstander te verslaan. Tijdens het PleinFestijn vindt de officiële Amsterdamse voorronde plaats van het NK Panna Knock Out 2023. Jongeren tot en met 18 jaar kunnen zich vanaf 14:30 aanmelden voor de Panna Knock Out categorieën U12, U15, 16+ en Ladies. Winnaars krijgen een beker en ticket voor deelname aan het NK.


Samen voor het Lambertus Zijlplein

Het Lambertus Zijlplein is het hart van Geuzenveld. Het plein is vol in ontwikkeling en is het afgelopen jaar mooier, groener en veiliger gemaakt door bijvoorbeeld de verlichting aan te passen en zitplekken te creëren. Mensen die in de buurt wonen, werken of anders actief zijn, zijn uitgenodigd om gezamenlijk ideeën tot leven te brengen en mee te doen met acties die het plein een prettige omgeving maken waar iedereen zich thuis en gehoord voelt. Dat kan oa via de facebookgroep Samen voor het Lambertus Zijlplein en tijdens de maandelijkse Toekomstcafé bijeenkomsten.

Het plein biedt veel ruimte voor buurtinitiatieven en het PleinFestijn is daar één voorbeeld van. Tijdens het PleinFestijn komen lokale ondernemers, sociale projecten en bewoners van alle leeftijden en achtergronden samen om hun spullen, kennis en talent te delen. Het PleinFestijn wordt georganiseerd door Gemeente Amsterdam Stadsdeel Nieuw-West, Team Sportservice Amsterdam en Stichting Amsterdam BLEND Events.
Comments


bottom of page