Gezond en Gelukkig in Nieuw-West


Onder de titel ‘Goed Bezig!’ is er tijdens de Amsterdam BLEND Market Zomer Special op zondag 25 augustus aandacht voor gezond en gelukkig leven. Het stadsdeel organiseert sport en spel activiteiten voor alle leeftijden. Wie hieraan deelneemt krijgt als beloning een stempelkaart om bij lokale ondernemers gratis een gezonde traktatie te halen. Naast de spelelementen is er informatie over gezond leven en sportmogelijkheden in de buurt voor ieders budget. Ondernemers en initiatieven uit de buurt kunnen op de markt hun activiteiten aanbieden op het gebied van sport, gezondheid, voeding en wellness. De Amsterdam BLEND Market is gratis te bezoeken van 12:00 tot 18:00 op Plein ’40-’45.

Voor kinderen, volwassenen en senioren zijn er diverse activiteiten waarmee je een stempelkaart kunt verdienen. Met de kaart in hand zet je extra stappen langs buurtondernemers om een hapje te halen. Speciaal voor deze actie bieden supermarkten Albert Heijn en Yakhlaf en horecazaken Meram, Istanbul, Cigkoftem en Serifoglu gezonde lekkernijen aan. Voor de stempelkaarten geldt op=op maar de activiteiten lopen de hele dag door. Tijdens de Amsterdam BLEND Market is er nog meer vermaak met oa live muziek, zweefmolen en schmink. Lekker eten en drinken kan op het terras. Buurtbewoners, kleine ondernemers en sociale initiatieven hebben kramen met tweede leven artikelen (tweedehands, vintage en upcycled), cadeaus, fashion en creatie. Wie ook een kraam wil voor verkoop of een activiteit kan zich hier aanmelden.

Zo Blijven Wij Gezond in Amsterdam

In Nieuw-West hebben 1 op de 5 kinderen en jongeren t/m 18 jaar overgewicht of obesitas. Dit heeft ernstige gevolgen voor hun gezondheid op korte en lange termijn. Door spelenderwijs sportactiviteiten te bieden wil het stadsdeel de gezonde leefstijl toegankelijk maken voor buurtbewoners van alle leeftijden. Bewegen en gezonde voeding hoeft niet ingewikkeld of duur te zijn. Gezond eten en fitter worden heeft ook geestelijke en sociale voordelen: je gaat je lekkerder voelen en door aan te sluiten bij activiteiten in de buurt leer je ook nieuwe buurtgenoten kennen. Het project Zo Blijven Wij Gezond in Amsterdam is een aanpak van de gemeente in samenwerking met de buurt. Meer informatie op www.amsterdam.nl/zoblijvenwijgezond.

#Zomer #AmsterdamBLENDMarket #Duurzaamheid #Plein4045 #AmsterdamNieuwWest #KidsVrijmarkt

Featured Posts
Archive
Search By Tags
Er zijn nog geen tags.

© 2019 Stichting Amsterdam BLEND Events

KvK 65576438

  • Facebook Black Round
  • Twitter Black Round
  • LinkedIn - Black Circle